7. maj, 2018

Vilken stjärna jag har! Inom VM kval gräns i dressyren med 61 straff, en runda enligt plan i maraton och en mjuk och fin runda i precisionen. Helt ok framåt i precisionen men lite för lite bjudning till handen gjorde det vingligt och några bollar flög. Lite långsamt också, men who cares, vi är där för att han ska få en fin upplevelse. Han är underbar att ha med sig, lugn trygg och avslappnad. Vet ingen som knoppat en liggande häst, men det gjorde jag till dressyren. Han la ner huvudet i halmen och sov....
Nu vilar vi några dagar i hagen, och sen lite lätt träning innan Åstorp. Efter Åstorp (för hoppningsvis bra genomfört), så är vi kvalade till SM, och då backar jag ner honom till medelsvår igen, för lite lättare maraton med mindre trånga vägar.
Den här killen är bar bäst!
Det syns på filmen att han är lite trött och sliten sista dagen, och han har nu gjort sig väl förtjänt av ett par dagar i hagen med Anton.
Anton och Emma slutade på en fin 4e plats! Riktigt nöjda är vi alla efter veckan i Danmark.
Nu är kamera riggad, och vi väntar med spänning på Sagaias föl
Susanne

24. mar, 2018

Med några dagar kvar till avresa så är det för dagen tvätt av ALLT som gäller....

Bilen, släpet, vagnar, selar och häst... 

Den här sk våren har allt varit så otroligt dyngigt att man inte tror att det någonsin ska gå att få det rent igen. Tobbe och Emma har tagit alla attiraljer med sig och åkt till tvätthallen på hans jobb. Antar att allt kommer att se en aning annorlunda ut när de kommer hem. Dessutom så måste vi byta däck på bil och släp, då det är förbjudet i Tyskland och Holland med dubbdäck. 

 

Vi körde Anton på dressyrbanan igår för en sista check av programmet. Underlaget var hemskt, och hästen fick kämpa lite, men såg fin ut. Vi pressade inget utan körde bara igenom programmet lugnt och fint. 

Nu blir det bara lite joggande fram till avresa, och vi hoppas kunna köra lite mer "programenligt" när vi kommer fram. 

Det är såå tidigt på säsongen, och våra förhoppningar är är bara att kunna köra en städad dressyr och ett fint maraton/precision. Det är Antons första riktiga långresa, och hans debut i internationell körning. 

Vi vill ge honom en fin resa, självförtroende på tävlingsbanan, och ett fint samarbete med sin kusk - Det är målet! 

Resultat hoppas vi kommer längre fram under säsongen - när de blivit lite varma i kläderna. 

Vi åker tillsammans med Johanna Nilsson, och ser fram emot en riktigt rolig påskvecka i Holland, gärna med lite bättre väder än här hemma!

Glad påsk!

Susanne

17. mar, 2018

Om lite mer än en vecka så drar vi till Holland för tävling med Anton. De sista träningspassen blir lite finslipning och sedan blir det nog en dag i tvätthallen för bil, släp, häst, selar, vagnar och till slut - oss....
Allt är otroligt skitigt efter denna vinter, och vagnarna går tex inte att tvätta hemma, då bromsar och annat fryser då....
När ska det bli varmt egentligen....????

Igår körde vi ett nytt pass med Christer, och det går såå bra nu. Känslan med Vincent är fantastisk, och enhandsfattningar, galoppfattningarna, ökningarna mm känns lätta och enkla.
Emma och jag byggde en konbana i ridhuset i måndags, och jag galopperade hela banan utan en boll ner. Jag frågade Emma flera ggr om inte hon mätt för stort, då det kändes som mer än + 20 cm. Men nej, det var rätt mått. Jag tänker bevara den känslan djupt där inne, för i måndags så hade vi klarat vilken bana som helst!
Med nytt foder, så har Vincent lagt på sig massor med kilon i form av muskler, och Christer påpekade hur fina han och Anton ser ut. Vi är laddade och taggade till tusen, och ser fram emot säsongen nu! Anton startar som sagt i Holland till påsk, och för Vincent kommer första tävling på KUSK, och sen internationell debut i Danmark. Det ska bli sååå kul!
Susanne

5. mar, 2018

Tittar man ut idag så ser man snö, snöyra, och hästar som leker i snön... 

De verkar gilla det betydligt mer än mig, så jag sitter inne och jobbar lite med min hemsida, skriver lite om Nellies kommande valpkull mm. 

Vilodag för Vincent idag, och Taisons inkörning får nog vänta några veckor till... Ingen lust att halka omkring med en häst med lika halt under hovarna. Var sak har sin tid....

 

Vincent och Anton tränar på bra annars. Körde ett nytt superpass för Christer i fredags, och det är kul när ens tränare blir riktigt berörd av det som vi visar upp. Kan faktiskt inte säga något annat än att jag håller med honom, - våra hästar ÄR riktigt väl skolade nu, och vi ser fram emot att starta årets tävlings säsong snart! De har power, styrka, spänst och är lösgjorda, det känns riktigt bra! Bägge behöver lite mer rutin för att kanske kunna visa upp det allra bästa på tävling än, men shit alltså, på träning i hemma miljö. 

Vi har lagt om fodret och alla av våra hästar har svarat såå fint på det, det finns energi, massa och tryck i allihopa!

I vissa dräktiga ston så ökar massan också - Sagaia börjar bli rejält rund om magen nu, med på dagen två månader kvar nu. 

 

Vi hoppas också att Nellie, vår gårdshunds tik, ska börja bli större runt magen - då jag hoppas hon är dräktig och ska valpa den 27 april. 

Det blir en spännande vår, och en förhoppningsvis underbar sommar!

Om nu bara lappmögel helvetet kan försvinna från mina trakter och inte komma igen.....

Susanne

22. jan, 2018

Vilken härlig hästhelg! 

Lördagen spenderade jag och Emma med att lyssna och titta på Ingrid Klimke, min födelsedagspresent! Riden dressyr, cavaletti och fälttävlan - vad kan jag ta med mig från det?

Jo, en massa cavalettiövningar, i mitt huvud omgjorda till tömkörning och körning!

Som på bilden i inlägget, en övning där de red byten i en åtta, i snävare och snävare svängar, tätare runt bommarna. Övningen bidrog till att hästarna lärde sig göra byten över bommarna med luft och med inner bak med mer vikt. Dessutom fick de tag i ytterbogen, och hästen fick bakdelen mer och mer under sig. 

Perfekt till körning i hinder och på precisionsbana! Samt naturligtvis allmän styrka och samling förstås!

Det var bara ett exempel på vad jag satt och fnulade på medans vi njöt av Klimkes instruerande. En bra dag helt enkelt!

 

Igår började vi i stallet och i skogen, Vincent fick en ridtur med Tobbe, vi tog alla morgonstallet,(det händer inte ofta när vi jobbar så olika tider....) och jag tog hundarna en lång sväng i skogen. Jobbigt med den snön vi fått nu, ca en dm, då det blev väldigt bakhalt i mina skor...

Efter lunchfodring så drog vi till Flyinge med Anton, för att köra duellmaraton. 

Denna gång stod jag på läktaren och filmade, och Tobbe groomade till Emma. Fort gick det, och jag tror att Anton var lite väl laddad, och Emma lite otydlig i sin första runda, så han studsade lite i några svängar - och det gjorde att duktiga Natalie Hellberg och Sibelle var först i mål. 

Andra rundan hade Emma och Anton samlat ihop sig och vann. Mycket roligt att vår lilla Sibelle har blivit en sån läromästare till Natalie, speciellt i maraton. Jag kommer aldrig att glömma när jag såg härstamningen på henne som 6 månaders föl, och jämförde med vår Windy. 

Jag köpte henne direkt, och sa redan då att hon borde kunna ha samma go i sig, och samma vilja! Ja, se på henne idag....

Jag är stolt över att ha tagit fram henne, och kört/ridit in henne. Vi sålde henne som 4-5 åring, minns inte riktigt. Så glad att hon till slut hamnade i rätta händer, och är en väl fungerande tävlingsponny idag. Extra roligt är det förstås att jag får följa henne som tränare också, både för Boel och Natalie. Jag hoppas att deras satsning blir en häftig resa!

Kvällen spenderades framför svt play, med 2 timmar världscup hoppning - som en avslutning på helgen. Kunde inte bli bättre...

Idag är det åter vardag, dvs unghästar och Vincent dressyrträning. Inte så illa det heller....

Tack för en kul eftermiddag igår, med härliga körmänniskor - som vanligt!

Susanne