28. jan, 2015

Januari 2015

Januari snart slut....
Vart tar de vägen, dagarna?
Det här är nu min NYA hemsida, jag lade ner den gamla, då jag tyckte att det mest var gamla inlägg, och ett stort antal gamla bilder, som inte hade nån relevans längre. Det känns fräscht att göra en nystart, och blicka framåt! Vad är det nån klok människa sagt - man lever inte på gamla meriter.... Sant!
Så, nu startar vi om, och tänker framåt.

Just idag har jag precis skickat iväg Mici, vår danske vän, upp till Norrland. Jag hoppas att Sofia får stor glädje av honom.
Det känns fint att få sälja en ponny till en taggad kusk, som verkligen behöver en fin tävlingskompis. Mici har utvecklats fint här hos oss, och är nu redo för att börja samarbeta med sin nya kusk - jag är säker på att det kommer att bli jättebra.
Hans halvbror är också till salu, och har visat sig vara en jättetrevlig körponny, speciellt när han fick släppt på en låsning han drogs med i ryggen. Då började han röra sig riktigt ordentligt!! Se honom under "till salu"...
Jag försöker finna trevliga ponnyer att köpa in, köra och ev sälja vidare till kuskar som kan förvalta dom. En rolig och givande "hobby", även om det naturligtvis är ett risktagande också. Vi har dock försett närmare ett 15 tal kuskar i Sverige nu med ponnyer och hästar som fungerat väl, varit ute på tävlingsbanorna, och även varit fina och välhanterade familjehästar. För oss är det mycket viktigt att hästarna är väl uppfostrade och väl fungerande när de lämnar oss. Liksom veterinär besiktade och genomgågna av fysioterapeut.
Just nu så är Sagaia den enda som ska tävlas av mina hästar, och då räknar jag inte med Emmas förståss, - de är inte mina...
Sagaia känns starkare och starkare för varje vecka som går, och jag hoppas att hon och jag har kommit en bit till under vintern.
Vi har mycket kvar att jobba med, och jag hoppas att jag och hon kommer en liten bit till under de månader som är kvar innan det drar igång igen med tävlingar.
Med Nickes hjälp nu, så har vi fått henne att hitta tillbaka lite till sin fina gång, vara avslappnad och röra sig genom kroppen. Fokus har varit mycket på takt, och lösgjordhet, och med henne så är det ett långsiktigt upplägg. Det känns bra, och hon känns också stadigare och stadigare, med mer bibehållen bjudning till handen nu.
Som alltid så är det nog mest JAG som ska hitta henne, och jag som ska vara "liksidig", vilket jag vet att jag inte är...
Men, som alltid så måste man bli medveten om sina brister innan man kan göra nåt åt dom...
Imorgon kväll blir det ridhuset igen, fy vad man längtar ut nu, till gräsplaner och grusbanor.... Är såå less på att köra inne flera ggr i veckan.
Ha det gott, det ljusnar ute nu på kvällarna.....!!!!
Susanne