10. feb, 2015

Träning....

CoolIdag bjuder Skåne på sitt allra vackraste väder i form av strålande sol, vindstilla och 7 grader varmt!

Under helgen som gick så tränade vi i Vinslöv för Nicke. Jättebra som alltid, och jag är glad över att få ett kvitto på att tränings omlägget är på rätt väg. Känns skönt att höra från honom en kommentar som "det tar en golfare 1 år att göra om sin sving, så tänk på det och ha lite tålamod... Du har dessutom en levande varelse att jobba med"

Ja, det går att ha tålamod när man vet att det är på rätt väg, även om det inte alltid känns så i alla lägen. Jag är så självkritisk dessutom, och svårt att lita till att det jag känner är rätt i det här läget. 

Något som talar för det är ju Lottas genomgång av Sagaia muskulärt, med tanke på att nästan inga spänningar fanns, och i stort sätt bara en reaktion i halsmuskelfästen, men mycket lite....

Härligt att se hur Lotta och Sagaia jobbade tillsammans, och vilken otrolig inställning min fina häst hade till vad Lotta gjorde. Hon riktigt stod och njöt. 

 

Också roligt att se hur alla ekipagen går framåt i sin träning i Vinslöv. Jag tror, om alla håller i och jobbar, att vi kommer att få se riktigt fina resultat på många håll!

 

Idag tisdag, har Sagaia och jag tagit en lång tur i vagn, på mjuka grusvägar, och jobbat med samlingar, öppna, bakdelsvändningar, och halter. Kändes riktigt trevligt, och hästen kändes glad och villig!

Nu några timmar framför datorn, och sedan jobb ikväll.

Morgondagen ska delvis ägnas åt mental träning, tillsammans med Mikael Widerdal och Lotta. Kul som alltid, men alltid också lite nervöst! Det innebär ju att jag lämnar ut mig och mina tankar, och oftast kanske de som inte är så positiva och givande, vilket är jobbigt. 

Men det går bra ändå, mycket tack vare att jag känner ett stort förtroende och tillit till Mikael och Lotta, vilket gör att jag vågar visa de sidor hos en som jag behöver jobba med....

Detta är verkligen inte lätt på något vis, men jag kan verkligen rekommendera andra att påbörja samma resa som jag är inne i....

Nu efter ett par månaders jobb så känner jag att det har gett mig en helt annan bas att stå på, och tankar och handlingar blir så mycket oftare positiva och skapande av en trygghetskänsla gällande prestationer och mål.

Jag trillar givetvis dit fortfarande, av och till, men har så mycket lättare för att ta tag i det positiva tänket som leder till mina mål, och har framförallt målen så mycket klarare för mig.

Det är en härlig känsla....

Susanne