3. mar, 2015

Älskar händiga män....

Fick rådet att köra Sagaia med en lättare vagn, typ inkörningsrockard, i Vinslöv, nu under vintern. Nicke tyckte att det underlaget blir för tungt med spidern. 

Hittade en äldre Troed inkörningsvagn i Varberg, för inga pengar, och hämtade hem den. 

Nästan roligt att komma in på gårdsplanen, och innan motorn på lastbilen svalnat, se att svängeln dragits åt, hjulen kollats och pumpats, samt snabbkopplingarna bytts ut!!

Sen återstod lite pyssel med skacklarna som rostat fast i justeringen, men ....

Idag är den provkörd med Ricci, och fungerar perfekt! 

Händiga mannen fick rycka ut innan han åkte till jobbet också, då Ricci kom in med tre skor på sig.... Vad gjorde man utan mannen som hovslagare, reparatör, fixare, osv....????

Kan konstatera att det blir inte så många inställda träningspass iallafall, då de flesta såna problem brukar kunna avhjälpas med det samma!

Den här veckan har jag valt att inte jobba så mycket, dels för att hinna med en massa andra måsten, men också för att få lite lugn och ro.... Känner av när jag jobbar och tränar/har träningar, att magen protesterar och magkatarren gör sig påmind. Jag fungerar dock bäst när jag jobbar intensivt en period, och sedan tar några dagar ledigt. Jag försöker att lyssna lite på kroppen, och när den säger "slow down", så måste jag göra det några dagar ibland.

Till helgen är det körkonferens i Stockholm, och själv ser jag fram emot att lyssna på Lars Jeppsson, som ska hålla föredrag. Han är otroligt kunnig, och det ska bli så himla intressant!

Han ingår i det "team", som fått Sagaia att börja utvecklas rejält nu. När jag tänker efter så har jag ett helt team kring hästen, som börjar känna henne ganska väl.Det teamet  består av  jag som tränar och tävlar, min man Tobbe som skor, Nicke som hjälper mig i träningen, Jeppe och Barbro som har koll på det fysiska, och vår landslagsledare Lotta, som jag ber om hjälp med framkörning på tävlingar, att gå hinder och banor, och tips när det gäller muskulatur, övningar, och bara att ha det där "utomstående ögat".

Alla dessa personer är som ekrar i ett hjul, och utan den ena så blir hjulet vint och snett. Något att tänka på för andra kanske? JAG tror, att om man ska lyckas, så är det viktigt att ha ett bra team kring sig, både i vardagen och på tävlingarna. Man är som kusk bara en kugge i ett hjul, och lika viktiga är alla omkring. Alla har sin funktion, sitt område liksom, och det är intet att förringa!

Det skapar en rutin, en trygghet, och en smidighet på tävlingarna. Att sedan ha nån på hemmaplan som sköter det vardagliga är också så värdefullt.

På hemmaplan så är det för oss främst en hästvakt som är viktig, och jag har nu "hittat" en ny sån, och vi har inlett ett "samarbete". Hennes hästar ska köras in och jag kommer att hjälpa henne där, och så hjälper hon oss med hästpassning när vi är bortresta. Perfekt lösning!

Nej nu skiner solen igen, och det är 6,5 grader varmt, så nu passar jag på med Sagaia, som idag ska få en joggingtur, efter ett tufft pass dressyr igår i Vinslöv. Körde program på grusbanan för första gången i år, och ja, det kändes lovande..... YES, nu kör vi!!

Susanne