21. mar, 2015

Förändringar och förbättringarnas månad!

Senast på träning för Nicke, för ett par veckor sedan, så kändes det som om någonting verkligen har hänt. Sagaia har blivit så rund i galoppen, stadig i formen, behåller kontakten med mina händer och verkar såå tillfreds. 

Nicke sa då att han var så glad över att jag "vågat lita på honom i vårt upplägg med vinterträningen, och att han inte hade förväntat sig ett så bra resultat, så snabbt".

Jag har nu börjat köra program på min dressyrbana så smått, och shit! Det känns fantastiskt stundtals!! 

Hon är bärig i traven, länger i ökningarna med riktigt "häng" i steget, och jag behöver bara sitta och tänka att "bara 80% av vad du vill, lilla gumman, - det räcker", och då håller hon balansen själv och bär sig.

Det som är kvar att jobba med är övergångarna till samling från ökningarna, där hon fortfarande har lite åsikter om hur mycket och hur många meter den övergången ska komma på....

Vi är inte riktigt sams där alla gånger...

Men, det känns så underbart att kunna gå från samling, till ökning, och till samling igen, och sedan direkt kunna lägga ner henne i en låg, rund form - helt utan stress och utan att hon springer iväg...

Härifrån kan jag nu jobba vidare under några månader på egen hand, eftersom jag bara kan köra program för Nicke nu en period. Men, det gör inget, för jag vet att det är på rätt väg, och jag ser så fram emot att säsongen drar igång nu!!

Imorgon blir det programkörning för Nicke i Vinslöv, och det ska bli kul att höra hans kommentarer på det. Jag har ju inget facit än, i form av siffror och kommentarer på själva programmet, och det finns ju säkert massor att jobba vidare med där. 

Supernyttigt att få den bedömningen NU, och kunna rätta till en del saker innan första start.

 

Massor med andra roliga och läskiga saker på G också, men det håller jag på några dagar till.....

Det lovar gott inför säsongen, och jag känner mig så glad och förväntansfull! 

 

 

Susanne