9. apr, 2015

Landslags träning i Åstorp

Landslags avstämning i Åstorp. 

Start med dressyr, och fy vad kallt det var.... -4 grader när jag körde, som var först ut på morgonen. 

Sagaia var jättefin på framkörningen, som fick bli på parkeringen, då många gick precisionsbanan där jag tänkt köra fram.

Men, det rullade lätt, var stenhårt och håligt, och jag tänkte mig inte för... När hon kom in på gräsplanen så blev det ju jättetungt och superblött, och hon ville då inte ta i och dra i selen. Katastrof de första punkterna i programmet, och lossnade inte förrän i enhandsvolterna.

Så dumt av mig - jag kunde ju bara ha hållit lite på bromsen de sista minuterna innan startsignalen... Arg på mig själv för att jag förstörde nåt som jag sett fram emot och längtat efter så länge...

Men, som Lotta sa, TUR att man gör de misstagen på en avstämning, och inte på årets första start!

Precisionen var jag nöjd med, trots två bollar ner, då mitt tänk gick ut på att se hur jag klarar tiden OM jag mestadels travar, då Sagaia tenderar att tagga till ordentligt när vi galopperar banan. Jo, det går nästan, och med nån galopp så klarar jag det!

Hästen lugn och nöjd, och kusken likaså. Att det sedan var första gången jag körde en konbana med nya vagnen, ja, då var det godkänt med 2 bollar ner.

 

Maraton på söndagen vållade mer problem...

Sagaia är viljestark och vill ta hinderna i egna hovar, och vi har en ständigt pågående diskussion om huruvida jag eller hon kan vägen och bestämmer farten... Det blir till att köra dressyr några veckor i skogen bland träden, och köra hinder och koner i lugnt tempo, och dressyrmässigt. Jag lade ner ganska mycket tid på detta i fjol höstas, och det blev bättre med tiden - men det verkar som om det är dags en vända igen....

Nu blir det jobb och sedan hem och packa för en ny tur till Norrland i helgen. 

På måndag drar vi till Amsterdam, jag och Tobbe, och Emma får vara hemma och hålla ställningarna.Bara några få dagar, men det ska bli så skönt att få en andningspaus innan tävlingarna drar igång med Danmark!

Längtar nu!

Susanne