28. sep, 2015

Lågsäsong

Så här på hösten är det kanske läge att se över sin utrustning, och göra förändringar...

I och med min tränarverksamhet, samt hästförsäljningar, så har vi haft möjligheten att byta ut och hålla oss med relativt fräscha vagnar och selar. Nu när hästarna har haft lite vila, så passade vi på att sälja båda maratonvagnarna, och köpa nya. Jag har hunnit få min, och Emma väntar på sin nya. Känns kul, och motivationshöjande inför den kalla vinterträningen man har framför sig.

Hästarna är igång så smått igen, och som lite uppstart, så har vi satt ihop Sagaia och Windy i par. Väldigt omaka, och det finns ingen annan ambition med detta förutom att Sagaia ska få "lära "Windy att gå i par, för att han sedan ska få gå ihop med ostabila Anton....

Att sätta Anton och Windy ihop direkt känns inte som en bra kombo, då Windy aldrig varit körd i par. Vill se att det funkar först...

Nästa kombo blir nog Anton och Sagaia, då hon är en klippa i par, och stabil. Sen får det bli grabbarna, som är slutmålet.

Lite krångligt kanske, men jag känner att JAG måste känna att det känns ok också, då jag bara är parkusk på hobbynivå, och inte så rutinerad själv än.Vi tar ett steg i taget, och skyndar långsamt....

 

Vincent gör framsteg efter framsteg! Nu körs han igen varannan dag, och är pigg och glad över detta. I lördags körde vi honom upp till byn, det längsta han gått i vagn, och på helt nya vägar för honom. Så duktig, och travar på som en gammal rutinerad häst. Det här blir bra...

Lite lätt inspänd i lina, så visr han också sin fina ökade trav, där han liksom bara "hänger" i luften, och inte ökar takten nämnvärt alls... Underbart!

Målet med honom resten av året, är att rida in honom och bara bygga vidare på körningen, han är på så god väg redan. Lite miljöträning i ridhus, och kanske lite körning i Vinslöv, sedan räcker det.

 

Jag har också varit iväg på Strömsholm, och gått det första steget på den kvarvarande C tränarutbildningen, och det känns kul! Träffade trevliga människor, och hade några roliga dagar tillsammans med Annika Borg och Axel Olin. Några dagar kvar, och sedan kan jag kalla mig C tränare.

Nu ska jag ut i det underbara höstvädret och köra!

Ikväll ska vi ha telefonmöte gällande utvärdering av VMet i Breda. Ska bli kul att "träffa" alla igen, och både blicka tillbaka och framåt, alla såna diskussioner ger mig jättemycket motivation och energi!

Lev gott!

Susanne