4. dec, 2015

Julmånad!

Tiden springer iväg, och de hellediga dagarna är försvinnande få, OM man inte gör nåt aktivt åt det!!

Jag bestämde mig för att ta 4 dagar denna vecka ledigt, för att försöka ta det lite lugnt, stressa ner lite, göra färdigt en del projekt, hinna ikapp bokföring, och annat som måste tas itu med. 

Det har resulterat i en del roliga och intressanta besök och jag har träffat några nya trevliga personer.

Min kompis Viktoria och jag har varit och hälsat på en hanhundsägare som har en kille som ska få bli pappa ihop med Viktorias tik Chessan. Hoppas på nån fin tikvalp där!

Igår var jag och gick som tränarelev med danska Henrik Johansen, i Färlöv. Han tränar ekipage ända upp på landslagsnivå i fälttävlan i Danmark, och gör det med "positive riding" tänk. Mycket intressant och pedagogiskt! Han är en noggrann person som tränare, och lägger mycket focus på detaljer. Ska se om jag kan få till nåt träningspass själv för honom framöver. Detta gör jag just nu för att få min C tränarexamen klar. 

På lördag ska jag gå med Lotta igen i Laholm, och även Nicke på söndag. Det närmar sig klart....

 

På hästfronten så har Sagaia vilat en period nu, och lite mer energi lagts på Vincent. Vi har varit i ridhus och tömkört, och härom dagen även kört i Vinslöv. Han har fått jobba ihop med hästar som kommit och gått i ridhuset, och det är såå bra miljöträning. Det är lätt att man missar den här viktiga biten i hästens utbildning, och bara ser varje pass som kondition och utbildning, men det är ju minst lika viktigt att den får uppleva allt omkring den i först lugn och sedan lite mer stimulerande miljö. 

Jag tar aldrig för givet att det ska gå att tex spänna för på ett nytt ställe, utan tänker alltid att det är det som är målet, men når vi det inte idag, så gör vi det nästa gång. På det sättet pressar jag inte hästen om den inte är i psykisk balans. 

Nu är han mycket lugn och trygg, så det stora målet till söndag, är att kunna spänna för och vara med i ridhuset när Emma och Anton tränar för Nicke. Kan vi "lulla" omkring där, och inte vara i vägen så är jag jätte nöjd med honom. 

Om vi "överlever" så hörs vi!

Susanne