16. feb, 2016

Mitten av februari...

Efter en hektisk vecka så är det skönt att ta en lång promenad med de små fyrbenta...
Fredagen spenderades i Uppsala på den Mentala Tränings Rådgivarutbildningen som jag går för Johan Plate och Tomas Fogdö. En inspirationskick, och energi boost som heter duga!
Därefter tog jag mig upp till Skellefteå för en helg med träning för MRF kuskarna. Som vanligt laddade till tusen, och det märks på dom att de är mer och mer fokuserade på att få alla delar av tävlingspusslet att fungera. Lördagen jobbade vi med dressyren, med lite individuellt tänk, VAD behöver Jag och mitt Ekipage?? Vad är mitt ekipage styrkor och svagheter?
Söndagen körde vi inomhus maraton, lite avrostning, förbättrande av detaljer som kan ge sekunder utan att höja tempot, mm mm.
Roligt och jag tror alla var nöjda med upplägget!

Igår måndag så påbörjade jag vårens intervallträning med Sagaia. Har en lång stigning med en brant backe som sista bit att träna i, och den är jättebra att få upp pulsen i. Igår körde jag 5 repetitioner med en jättepigg häst, som på slutet faktiskt blev lite svettig. Jag har svårt att få henne upp i puls på vardaglig körning, då hon redan ligger högt i kondition. Min tanke med denna träning är inte att det ska gå fortare i maraton, inte heller att hon inte ska bli jättetrött i hindrena - utan för att hon ska orka galoppera runt i hindrena i kort, samlad galopp. Jag låter inte henne rusa iväg i intervallerna, utan kort samlad galopp, med bara en lite rusch upp för sista branten. Det kommer jag varva med samlad galopp på körplanen för att få smidigheten.
Vi får se hur långt vi kommer innan vårens första tävlingar....

Vincent har börjat gå lite dresyrpass, vi har fördelen nu av att kunna köra dressyr på två olika underlag ute, så nu kan vi börja med programkörning för alla hästarna. Skönt att vara i så god tid på säsongen redan, det känns som vi ligger i fas!

Nu packar Emma och jag för en eftermiddag på Flyinge, med lite hinder titt, för Anton och Vincent. Vincent har aldrig sett ett maratonhinder förr, så dagen blir spännande!