29. mar, 2016

Vi kom, vi sågs och vi segrade!

Jag tänker Off Course i första hand på Körningen! Så populärt, så roligt, så mycket positiv respons på plats och i efterhand på tex facebook!
Detta blev en super succè! Frågan är nu - Vad gör vi med det?
Vi väcker intresse på ställen som Falsterbo, Scandinavium, och Friends - men hur förvaltar vi det sedan? Tar vi emot nya kuskar? Skapar vi förutsättningar för att vi ska få nya tävlingar, och folk som vill satsa på detta? Med all den respons som vi får så borde ju bollen vara i rullning nu, men hur ser det ut egentligen?
Här i Skåne är det väldigt tunt med tävlingar, med kurser i körning, träningar för ekipage som inte "tillhör kretsen av kuskar som redan är etablerade i sporten".
Vad gör ni andra????
Jag vill inte på något sätt framhäva mig själv, jag vill att fler kommer igång med att ha kurser för nybörjare, Prova på dagar, kör in och förmedlar hästar till nya hungriga kuskar (ja, det finns en marknad! Tro mig, jag behöver sällan annonsera mina hästar, de säljs ändå).
Om vi ska utvidga sporten, så måste fler bidra! Jag fyller varenda kurs, varenda läger, och säljer varenda häst!! Nog kan fler engagera sig, ni är många därute som skulle kunna göra lite, och med det bidra mycket till sporten!
Låt oss göra 2016 till året då varenda aktiv kusk bidrar till något! Vara funktionär, försöka få fram en ny kusk, köra in och sälja en häst, grooma åt någon annan, vara lite mentor åt ny kusk, osv osv....
Nog kan vi väl skrapa fram, hjälpa till och entuiasmera en hel flock med nya människor, till att bli likadana??
Så ont om tid kan väl ingen ha, eller?
Susanne