9. jan, 2017

Sagaia

Återbesök på Huntley hos bästa Barbro idag gav precis det besked som jag ville och såå längtat efter!

Hon är fräsch och fin i alla ben nu, och Barbro tyckte att hon lagt på sig massor med muskulatur de senaste 8 veckorna av rehabträning. Jag har på inrådan av Jeppe, Barbro och Lotta sakta ökat belastning och tid för träning, och haft stenkoll på hennes ben och muskler. Det har varit jäkligt tradigt att fästa på viktmanchetterna varenda pass, för att i kylan skritta 20-25 minuter innan jag börjar trava utan dom. Fryser gör man även i skritt....

Men belöningen kom idag, och det känns så jäkla bra!

Nu är vi igång och skrittar med rejäl belastning av manchetterna, och efter så kör vi ca 25 minuter, varierande skritt och trav, för att sen skritta powerwalk, i ca 15 minuter innan avslut. 

Vi jobbar med stadigheten på töm, halter, igångsättningar och avsaktningar, uppställd i halterna, och "kvar i stödet på töm" HELA tiden. Inget fuskande, inget slarv. Och det känns bra!!

Jag red henne för några dagar sedan, och det var lika stadigt där, och man kunde riktigt känna att när man la till skänkeln så trampade bakbenen in under henne, och liksom tryckte mig uppåt med ryggen. Härligt!

 

Nu tar vi ytterligare och ökar träningsdosen, och lägger till mer tömkörning och galoppen. Men, det ser bra ut so far....

Susanne