17. jan, 2017

Stor seger!

Jag såg Sara Sjöström ta flera av sina medaljer på OS, och jag grät när Stenson tog sin, fast jag inte egentligen begriper så mycket av golf och hur det fungerar...(förutom att bollen ska ner i hålen förstås)

Men Peders sport begriper jag! 

Om man bortser från vem som tog flest och ädlaste medaljer, vilket egentligen är det somJerring priset gör, så handlar det ju om sammanhållning. Vi kan inom ridsporten nog varenda dag skriva under på vilken sammanhållning som finns!

T om mina pensionärer på jobbet ville inte gå till sängs igår, för de ville se om Peder fick priset, eftersom de suttit i somras och sett på de vackra djuren på TV, och hållit tummarna.

SportSverige underskattar att hästfolket är drivna, känslomänniskor, och vana att hugga i! De underskattar hur förbannade vi är på att alltid bli åsidosatta, både rent ekonomiskt med bidrag från kommuner  och tex sändningstid på TV. De underskattar hur förbannade vi är på att "tjejsporten" alltid får mindre än fotboll och hockey. Vi är mindre värda, och vi är förbannade på det!

 

De kanske skulle tolka Peders Jerringpris en gång för alla på följande sätt:

Ridsporten är den andra största sporten i Sverige, bara fotbollen är större. 

Hästfolk är handlingskraftiga när de vill nåt

Hästfolket ställer upp för varandra och för sporten

Vi älskar våra framgångsrika sportmän och kvinnor, och deras ödmjukhet inför sin partner hästen och oss som publik.

Vi går man ur huse för att statuera att vi har fått nog av att särbehandlas, i allt från hur bilister beter sig mot oss, hur vår sport nonchaleras som sport, hur nära vi får ha våra djur gentemot bebyggelse (trots att hästarna var där först), hur det blir mer och mer restriktioner och avgifter för allt möjligt. OSV osv....

Peder och Lisen är fantastiska förebilder, affärsmän, hårt arbetande, mänskliga och ödmjuka inför hästen som varelse, och oss som kollegor/supportrar. Hans och All Ins prestation att vinna Jerringpriset, är resultatet av att vi som hästnation älskar en ödmjuk, varm, och målmedveten idrottare på hög nivå. Och vi visar det!

 

Sportkröninkörerna får nog ta och använda sin "penna" på ett mildare sätt, för det övriga sport Sverige ställer uppenbarligen inte upp för sina sportutövare, trots guldmedaljer på OS... 

DET säger väl allt om både vår sport och övrig sport....

Det förekommer inga kravaller eller slagsmål på våra arenor. Man kan ta t om bäbisar, små barn och hundar med sig till tävlingar utan att behöva vara rädd. 

Hästsporten ÄR folkets sport, och det är HÖG TID att insnöade sportreportrar och krönikörer borstar av sig kommentator båsets damm och redaktionens raljerandet, - vakna!!

Finns det överhuvudtaget någon som inte känner någon som rider/kör/äger en häst???

Susanne