25. apr, 2017

Dirty work

CoolDet är visst ett tag sedan jag skrev igen, allt går i hundra knyck och tiden känns alltför knapp.

Sedan sist så har vi varit på KUSK, och debuterat Vincent och Anton i msv. Vincent är en sån stjärna, vinst i dressyren och tuffade runt i maraton i trav och vann totalt iallafall. 

Vi jobbar på farten, men så länge han inte är med och riktigt styrbar så vill jag inte köra fortare än att han inte slår sig eller blir skrämd. Jag vill att det ska vara snyggt och säkert. Hemma så galopperar vi oss igenom svår klass banor i precision utan problem, men det får vänta lite på tävlingsbanorna...

 

Idag så var Emma och jag nere och tränade maraton, och jäklar i havet vad hästarna var friska och på...

Inte på ett stressat och trist sätt, utan verkligen glädjefyllt och taggat! Sagaia galopperade in i varenda hinder med superspetsade öron och tog alla svängar superbra. Länge sedan jag hade den känslan med henne, hon var som en kissekatt som vecklade ut tigerklorna!

Hon är så härlig när hon lyssnar, och tar varenda tömtag, och jädrar vad det går undan! Som Emma sa efteråt,- det ska inte vara nån mesig groom till den märren....

 

Anton fick sig en runda med massor med vatten, och en bropassage,- allt för att inte banga ur på Lysten om en vecka. Han är ju ganska grön än, och kan ibland fega ur, men nu tror jag att Emma känner att hon har gjort allt hon kan för att förbereda honom för uppgiften.

Lätt skitig var hon och jag efter allt vatten och all lera... Hehe....CoolCoolCool

 

CoolImorgon en genomkörare av program med Christer, och sedan börjar vi gå in i "tävlingsmode", dvs mental förberedelse för uppgiften, och tvätt, jobb och packning. Hästarna ska prepareras på bästa sätt, med laddning, och avstämning, för att vara i så bra skick som vi bara kan åstadkomma.

Ser fram emot nästa vecka, och hoppas på en hyfsad dressyr, ( vet att det är lite mer styrka kvar som måste till än), en fin och snabb maraton, och en bra precision!

Susanne