9. aug, 2017

En väg att komma vidare....

Intressant att det varit lite negativa inlägg på fb osv, när jag själv upplever att det tränas och tävlas som aldrig förr. Tänker inte gå in på det som skrivs, jag kommer att hålla mig till det som är positivt, och här hemma händer det som vanligt massor!

 

Mina Prova på kurser är helt fulltecknade, och därför så väljer jag att ändra tömkörningskursen till ytterligare en Prova på dag den 17e september. Jag tänker att tömkörningsdagen kan vi hålla senare, och kanske inomhus till senhösten. Mer om den kommer....

Så nu finns det en chans till att komma och prova på körning hos oss i höst. Fylls den kursen så har 20 st blivande kuskar gått den bara i sommar/höst. 

Jag har heller inte haft fler träningar på vår körplan än i år, och det trots att jag skadade mitt knä i våras.

Så nu ställer jag mig en fråga... HUR ska vi möta dessa blivande kuskar med hästmaterial? Jag får samtal varenda vecka från kuskar som söker hästar, inkörda, snälla hästar till nybörjarkuskar/ mer erfarna kuskar, - som söker en blivande tävlingskamrat för hobby eller elitsatsning. 

DET tycker jag är ett stort problem, för jag har inga svar att ge dom....

Det kan nog bli så att vi tar och köper in någon igen för att köra in och sälja till någon av dessa kuskar. Problemet som jag ser det är att det tar lite tid att få de unga hästarna så säkra och trygga att det går att sälja dem vidare med gott samvete. 

Så ni som sitter på inkörda hästar och inte utnyttjar dom - hör av er till mig! Jag vet många som söker, speciellt stora C-D ponnyer i tävlingsbar ålder. Ni kan göra en stor nytta för körningen som sport genom att sälja/låna ut er ponny eller häst.

Ska vi utöka sporten så måste det finnas hästar att köra, när det tillkommer kuskar - och det gör det!

Susanne