4. sep, 2017

Första gårdshundskullen!

Vår första gårdshundskull är född! Vi har tidigare fött upp både tollare och border collies, men jag har funnt "min" ras nu. Vi tar med oss kennelnamnet Awatheas till gårdshundarna också.
Fem stycken blev det, alla tjocka och trinda redan vid födseln. En väldigt jämn kull, ingen riktigt liten eller nån riktigt stor. Lisen är en fantastisk mamma, lugn och trygg, mycket mån om sina barn och tar fantastiskt hand om dom.

En av tikarna ska vi behålla, en liten chokladfärgad tjej med en härlig bläs. Än så länge så finns en tik kvar, resten är tingade sen innan födsel.


Just nu så försöker vi planera in att hämta hem de danska hästarna, det visar sig vara en utmaning... Alla helger är bokade och jag vill gärna att vi är två som åker då det är två unga hästar. Man vet ju aldrig vad som kan hända...

Den fina hingsten har nu varit här i en vecka och tränar på. Han är en dröm att hantera, så väluppfostrad och trevlig.

I helgen som gick så var vi på Flyinge och körde en pay and drive. Mycket trevligt arrangemang, med en bra precisionsbana av Håkan Still. Emma körde FEI3B med Anton, och jag är jätteimponerad av hur den ponnyn utvecklas. Till helgen ska de debutera i Svår klass i Danmark, och jag är övertygad om att det kommer gå bra. Han har börjat komma fram i sina superfina ökningar, och samlingarna sitter som en smäck. Fortfarande en del att slipa på, men på det stora hela så är det mycket fint att titta på! 48 straff belönades körningen med på Flyinge.

Vincent var också med, men jag känner att han inte är i form för att starta i Åstorp, så jag har strukit honom ur TDBn. Han har en gammal skada på ena hoven nära trakten, och den har nu växt ner och spruckit bort en stor bit av hovväggen. Detta ömmar lite på hårt underlag, och han kan se lite oren ut ibland. Jag vill inte chansa på nåt, även om han inte är halt när man böjer honom. Han har i år kvalat till svår klass med beröm godkänt i dressyren, och det var målet med honom för säsongen. Nu ska vi jobba med att få fart på honom i maraton, och till det så kommer jag att träna styrka, och köra inomhuscupen. Det blir lagom för honom. Sen får vi se om vi debuterar svår klass nästa år.
Nu valpmys......
Susanne