14. sep, 2017

Säsongsavslut och uppnådda mål

Utesäsongen för körning är snart avslutad och jag sitter och summerar familjens och "mina" ekipages starter.

Det finns mycket att glädjas åt! Vincent har som sämst varit på 53 straff i dressyren, på en mycket underlig tävling i Vaggeryd. Annars har hans år med msv debut resulterat i mycket fina dressyrstraff, som bäst tror jag 47 straff. 

Jag har hållit min plan, och kört lugnt och fint i maraton, med stora mjuka vägar, för att ge honom ett gott självförtroende och glädje. I precisionen så har vi klarat tempot med en frisk trav och jag har lagt in lite galopp vartefter. Inga problem. Rivit någon boll men får ta det på kuskkontot, då jag inte riktigt lärt känna min nya vagn med den smalare hjulaxeln än...

Hästen gör inga fel, och det känns bra. Nu summerar jag säsongen, och kan konstatera att han känns rak, jämn på tömmarna, ökningarna är superfina, samlingar och övergångar börjar sitta och galoppen blir starkare dag för dag. 

Lite vila har han fått även i sommar och nu är han redo för en behövlig inomhussäsong! I höst och vinter kommer fokus att mera vara på styrka (samlingar och övergångar) samt att öka på tempot i hinder. Jag jobbar mycket med att lära honom att byta galopp och behålla sin balans!

 

Emmas ponny Anton går så stadigt framåt nu att det känns jättekul! Den lilla ligisten har växt upp, och känns som en potentiel mästerskapsponny framöver! Debuten i Danmark gav en fin 2a plats med fina 55 straff i dressyren trots två felaktiga galopper..... Med underlaget som rådde så var det mycket bra! Han har också visat hela sommaren att han är en riktigt vass maraton ponny!

 

Sen måste jag ju bara nämna mina träningsekipage! Ingen nämnd och ingen glömd! Vad ni alla har utvecklats i år, och som ni lägger ner jobb, - och lyckas!!!!

Det känns så gott i tränarhjärtat när man kikar i resultatlistorna och finner både ettor och tvåor, samt flera andra placeringar höööögggt upp! Det gör mitt engagemang så roligt!

I helgen väntar en prova på kurs, och så kommer våra unghästar hem!

Det blir som vanligt en full helg, och vi ska också klämma in ett valpköparbesök!

Må gott, det gör jag!

Susanne