25. sep, 2017

DM Skåne 2017

Vilken helg!
Emmas ponny fick en lindrig skada i onsdags, och kunde inte starta i Åstorp. Då frågade vi om jag fick ta hennes plats, och det fick jag.
Helgen började fint när vi vann dressyren med fyra straff, och körde dubbelnolla i precisionen. Vilken känsla han ger mig den här killen, så otroligt jämn och stadig på tömmen. Domaren tyckte tydligen samma som mig, då vi fick 42 straff - och det trots ett litet galoppanslag i vändningen på första ökningen, en icke still halt, och en näst intill obefintlig ryggning i dyngan på den regntunga banan. Jag trodde nog att lilla Vincent skulle vara halvdöd efter den dressyren, - men får nog säga att han var super. Knappt någon bukandning alls...

Precisionen var nog den bästa jag kört på mycket länge - han var som en maskin, lydig, ökade-minskade helt efter mina anvisnngar. Helt jämn på tömmarna och ett härligt sug på bettet. I love him!!

I maraton så provade vi nu att köra på lite i galopp, och han tog det riktigt bra! Ingen stress, men jämnt driv framåt och rätt ställd och lydig överallt! Tveksam fortfarande i vatten, men modig i resten! Ingen placering men jätteduktig - det blir bra till nästa år!

Den fina dressyren och precisionen gjorde att i lyckades hålla undan för de skånska ekipagen, och vinna DM. Jättekul!
Tack till Krika körförening för ett mycket bra arrangemang!
Susanne