30. nov, 2017

Så kom snön, och vi startar inomhusträningen

Snöat i natt så nu är det helt kört att använda vår gräsbana ute. De senaste veckorna har det ju också varit alldeles för blött ändå. Det har inte gjort något då jag kört alla mina pass ute på vägarna ändå. Vincent har gått mycket galopp, och vad som känns som enorma mängder övergångar och korta ökningar och samlingar. 

I fredags tränade vi för Christer igen, och han ville att jag skulle visa honom övergångarna, rakriktningen på rakt spår, halterna och galoppen.

Träning ger resultat, kan vi konstatera (vilken surprise va...)!

Kommer i ökad trav och ska göra en övergång till samling innan hörnet - sätter tillbaka honom samtidigt som jag smackar lite, och håller en aning på bromsen. Vincent svarar med att sätta baken under sig och jag kan SE att han reser upp fronten, och vinklar ännu mer för varje steg i haserna. Formen är kvar, trampet är kvar, takten är inte bruten, och han är stadig och lätt kvar i handen. Varenda hår i nacken står upp!! 

När vi kört några såna övergångar och tar en skrittpaus, så säger Christer till mig med en  lite grötig röst, att " det är inte ofta jag blir riktigt känslomässigt berörd när nån kör, men det blir jag när jag ser dig och den här hästen". 

Ja, han är speciell min gråe vän, - det har jag alltid tänkt, från första dagen jag såg honom....

Nu får han gå på en veckas ledighet och smälta några veckors ganska intensiv träning, tillsammans med Tai Carno och Morgan. Själv så ska jag jobba några pass till över helgen, och därefter ska jag och mannen i huset dra till London och mysa i några dagar. Emma och sällskap får hålla ställningarna här hemma....

Susanne