22. jan, 2018

Härlig hästhelg!

Vilken härlig hästhelg! 

Lördagen spenderade jag och Emma med att lyssna och titta på Ingrid Klimke, min födelsedagspresent! Riden dressyr, cavaletti och fälttävlan - vad kan jag ta med mig från det?

Jo, en massa cavalettiövningar, i mitt huvud omgjorda till tömkörning och körning!

Som på bilden i inlägget, en övning där de red byten i en åtta, i snävare och snävare svängar, tätare runt bommarna. Övningen bidrog till att hästarna lärde sig göra byten över bommarna med luft och med inner bak med mer vikt. Dessutom fick de tag i ytterbogen, och hästen fick bakdelen mer och mer under sig. 

Perfekt till körning i hinder och på precisionsbana! Samt naturligtvis allmän styrka och samling förstås!

Det var bara ett exempel på vad jag satt och fnulade på medans vi njöt av Klimkes instruerande. En bra dag helt enkelt!

 

Igår började vi i stallet och i skogen, Vincent fick en ridtur med Tobbe, vi tog alla morgonstallet,(det händer inte ofta när vi jobbar så olika tider....) och jag tog hundarna en lång sväng i skogen. Jobbigt med den snön vi fått nu, ca en dm, då det blev väldigt bakhalt i mina skor...

Efter lunchfodring så drog vi till Flyinge med Anton, för att köra duellmaraton. 

Denna gång stod jag på läktaren och filmade, och Tobbe groomade till Emma. Fort gick det, och jag tror att Anton var lite väl laddad, och Emma lite otydlig i sin första runda, så han studsade lite i några svängar - och det gjorde att duktiga Natalie Hellberg och Sibelle var först i mål. 

Andra rundan hade Emma och Anton samlat ihop sig och vann. Mycket roligt att vår lilla Sibelle har blivit en sån läromästare till Natalie, speciellt i maraton. Jag kommer aldrig att glömma när jag såg härstamningen på henne som 6 månaders föl, och jämförde med vår Windy. 

Jag köpte henne direkt, och sa redan då att hon borde kunna ha samma go i sig, och samma vilja! Ja, se på henne idag....

Jag är stolt över att ha tagit fram henne, och kört/ridit in henne. Vi sålde henne som 4-5 åring, minns inte riktigt. Så glad att hon till slut hamnade i rätta händer, och är en väl fungerande tävlingsponny idag. Extra roligt är det förstås att jag får följa henne som tränare också, både för Boel och Natalie. Jag hoppas att deras satsning blir en häftig resa!

Kvällen spenderades framför svt play, med 2 timmar världscup hoppning - som en avslutning på helgen. Kunde inte bli bättre...

Idag är det åter vardag, dvs unghästar och Vincent dressyrträning. Inte så illa det heller....

Tack för en kul eftermiddag igår, med härliga körmänniskor - som vanligt!

Susanne